Kauden 2013 – 2014 otteluraportit

Otettu talteen vanhalta nettisivulta 11.3.2015

10.9.2013

Ampparit kiri päätöserässä voittoon.

Lauantaina jatkui Pohdin jääkiekkojaoston edustusjoukkueen harjoituspelit Iisalmessa paikallista IPK-Teamia vastaan. Iisalmelaisethan kävivät edellisenä lauantaina Pyhäjärvellä, ja silloin isäntäjoukkue Ampparit pyöritti vastustajaa mielin määrin.

Lauantaina IPK oli päättänyt ottaa revanssin siinä lähes onnistuenkin, sillä se johti toisen erän puolivälissä jo 6-2, mutta sitten Ampparilauma ryhdistäytyi ja kiri erän loppuun numerot jo 6-5:een. Kolmannesta erästä tuli todellinen trilleri, mutta Pohtilaiset saivat otteen Iisalmelaisista ja veivät ottelun nimiinsä lukemin 7-8. Kotijoukkue joutui rikkomaan liukkaasti liikkuvia pohtilaisia, ja ylivoimin turvin saatiin kaksi tärkeää maalia. Joukkueen peli-ilme parani ottelun edetessä, ja oli tosi upeaa seurata nuorten pelaajien esiinmarssia, kun vielä "vanhat" konkarit näyttivät esimerkkiä joukkuepelaamisestaan. Joukkueen rakentaminen tälle kaudelle on todella hyvällä mallilla, koska kaikki pelaajamme ovat Pohdin kasvatteja, pelanneet junnu- ja aikuisvuotensa täällä. Ainoastaan Latvian poika Danemanis on tullut muualta, mutta on asustellut jo kolme vuotta Pyhäjärvellä, joten hyvältä näyttää. Tällä mallilla rakennetaan pitkällä tähtäyksellä pyhäjärvistä edustusjoukketta. Harjoituspelit jatkuvat ensi lauantaina Inmet-areenalla turnauksen merkeissä, vieraaksemme tulee oman lohkon joukkueita lähipaikkakunnilta. Tehotilastoja kirjautettiin seuraavanlaisesti: Jussi Kumpulainen 2+2, Jari Humaloja ja Vesa-Pekka Rämö 1+2, Antti Pöllänen ja Norberts Danemanis 0+3, Joel Salmi 2+0, Joona Kärkkäinen ja Mikko Hantula 1+0 sekä Santeri Turunen ja Mikko Pinola 0+1. EHu

Puolustajat: Takalo Tuomas, Cowboys, Vornanen Timo, SoKi

Hyökkääjät: Heikkinen Jussi, SoKi, Isoniemi Ville, Cowboys, Vähätiitto Henri, Cowboys

30.9.

Amppareille pisteet kauden avauksesta

Lauantai-iltana avasi Jääkiekon edustusjoukkue Ampparit sarjakautensa III-divarin Pohjoisessa lohkossa, kun vieraaksi saapui lähinaapurista Kiuruveden Kiekko-81. Kotijoukkue hallitsi ottelua täysin, mutta tiukan vastuksen tarjosi KK:n maalivahti, sillä hän torjui ottelussa kunniakkaat 73 kertaa, kun taas Sami Kinnusella Pohdin maalissa kertyi 27 torjuntaa. Ehkä pohtilaisille tämä oli tulevan kauden vaikein ottelu, sillä onhan kolmosdivarissa erilainen pelityyli kuin sarjaporrasta ylempänä, vauhti on rauhallisempaa ja joukkueet eri luokkaa kuin mihin on kymmenen II-divarivuoden jölkeen opittu. Joka tapauksessa loistava toinen erä takasi Pohdille täyden pistepotin, ja näin antoi uskoa tulevaisuuteen. Joukkueen nuoriso-osasto selvisi kohtuudella sarja-avauksesta tukien sitä ideologiaa, että vihdoinkin oman seuran kasvateilla päästään pelaamaan kausi läpi. Kyllähän peli oli selvästi Amppareiden käsissä, mutta maalinteko oli tuskaisaa, osin tietysti vastustajan hyvän maalivahdin ansiosta, mutta kyllä siinä oli havaittavissa myöskin liian hätäisiä ratkaisuja. Vierasjoukkue joutui kaiken aikaa rikkomaan ja vaikka ylivoimaa saatiin pelata kiitettävästi, ei onnistumisprosentti kivunnut kovinkaan korkealle. Ensi lauantaina on vieraspelimatka Oulaisiin, ja sieltä saadaan sitten lisää kokemusta tähän sarjatasoon, ja tietysti täysi pistepotti. Lauantain onnistujiin kuuluivat: Joona Laitila 0+4, Antti Pöllänen 3+0, Juuso Kumpumäki ja Olli-Pekka Majava 0+2, Tuomas Kouvalainen ja Norberts Danemanis 1+0 sekä Joel Salmi, Jari Humaloja,Tuukka Myllymäki ja Oula Humaloja 0+1. EHu.

8.10.

Pohti haki pisteet Oulaisista

Lauantaina jatkui Jääkiekon edustusjoukkue Amppareiden III-divari vieraspelimatkalla Oulaisissa, kun vastaan asettui paikallinen Kiekko-Haukat. Ottelusta odotettiin ennalta hyvinkin tiukkaa ja tasaväkistä, sillä Haukat voittivat edellisellä kierroksella Laserin, jota taas on ennakolta povattu sarjan kärkijoukkueeksi. Ensimmäinen erä olikin hieman tasaväkistä puurtamista, mutta erä kirjattiin Pohdille numeroin 2-4. Toinen erä sujui tasatahtiin, joskin muutama jäähy sotki Amppareiden pelirytmiä ja Oulaiset tekivät kolme maalia samoin kuin Pohtikin, mutta kolmas erä olikin sitten suvereenisesti Amppareiden siivittämä, ja loppunumeroiksi kirjattiin voitto Pyhäjärvelle numeroin 9-5. Sarjaa on nyt pelattu kaksi kierrosta ja Pohti johtaa lohkoa yhdessä Nivalan Cowboyssien kanssa, joten ainakin tässä vaiheessa näyttää sarjataso olevan oikea Maalinteko onnistuu nyt useammalla kentällä, joten tästä on hyvä jatkaa ensi lauantain kotiottelulla, jossa vieraaksemme saapuu Haapaveden Urheilijat. Tehotilastoja kasvattivat pelaajat seuraavasti: Joona Kärkkäinen 2+1, Tuukka Myllymäki ja Joona Laitila 1+2, Norberts Danemanis ja Jussi Kumpulainen 2+0, Oula Humaloja 1+1 sekä Mikko Hantula, Joel Salmi, Toni Leskinen ja Marko Lång 0+1. EHu

14.10.

Pohti kaatui tehottumuuteen.

Koskaan ei voida voittaa jääkiekkopelejä tyylillä, jota edustusjoukkue Ampparit esittivät lauantai-iltana kotiluolassaan, jossa se kohtasi Haapaveden Urheilijat III-divisioonan kolmannella kierroksella. Vastustajalle annettu neljän maalin etumatka osoittautui liian pitkäksi, kun vasta kolmannessa erässä Pohtilaiset saivat maalijyvän kohdalleen ja iskivät kolme maalia, mutta niin tekivät vastustajatkin, joten kauden ensimmäinen tappio 3-7 oli kylmä tosiasia. Joukkue ilmeisesti luuli, että jos harkkapelissä voitetaan haapavetiset, niin se on silloin läpihuutojuttu myös sarjassa. Peliasenne näytti olevan hukassa parin erän verran, joka kostautui loppunumeroissa. Toivottavassti tämä herätti joukkueen taistelemaan esim. ensi lauantaina, kun se matkustaa Kiuruvedelle, jossa varmaan paikallinen joukkue hakee revanssia Pohdista. Joukkueemme alkuperäisestä kokoonpanosta puuttui yhden kentällisen verran pelaajia armeija kiireiden ja pelikieltojen vuoksi, mutta kyllä suurin syy huonoon menestykseen oli asenteessa. Kolmannen erän maalit ja syötöt jakautuivat seuraavasti: Tuomas Kouvalainen 1+1, Joel Salmi ja Jussi Kumpulainen 1+0 sekä Tuukka Myllymäki, Norberts Danemanis, Mikko Hantula ja Santeri Turunen 0+1. EHu.

21.10.

Pohti palasi voittojen tielle.

Lauantai-ilta tarjosi yleisölle Kiuruvedellä todellisen jääkiekkotrillerin, kun Pohdin edustusjoukkue Ampparit vieraili naapuripitäjässä hakien jatkoaikavoitollaan kaksi sarjapistettä. Ottelusta muodostui juuri sellainen kuin "paikallispelin" pitääkin olla. Ensimmäinen erä pelattiin tasalukemin 2-2 ja edelleen maalinteko tuotti ongelmia pohtilaisille. Vieraat hallitsivat peliä lähes täydellisesti, mutta KK-81 teki sitten niistä harvoista paikoistaan maalin, kun Amppareiden sihti oli jäänyt matkan varrelle. Toiseen erään lähdettiin siis tasalukemissa, mutta Pohtilaiset onnistuivat repimään erän loppuun kahden maalin etumatkan, joka todennäköisesti oli juuri se pahin mahdollinen, sillä kolmannessa erässä KK rokotti kolmesti ja Ampparit saivat hierottua vain yhden maalin, joten varsinainen peliaika päättyi lukemissa 6-6.

Jatkoaikakaan ei meinannut riittää Pohdille, sillä ensimmäiset kaksi minuuttia jouduttiin pelaamaan alivoimaa, jonka jälkeen joukkue aloitti hurjan loppukirin. Vain kolme sekuntia ennen jatko-ajan loppumista iski Marko Lång voittomaalin, ja trilleri oli ohi. Ottelussa torjui Pohdin Sami Kinnunen 37 kertaa ja Kiuruveden Juho Rajakangas 59 kertaa, joten siltäkin kannalta katsottuna ei ollut epäselvää, kuka peliä vei.

Ensi viikonloppu onkin peleistä vapaa, ja kahden viikon päästä on vieraspelimatka Suomussalmelle. Pistepörssi karttui lauantaina seuraavasti: Joona Laitila 1+3, Antti Pöllänen 2+1, Olli-Pekka Majava 0+3, Jussi Kumpulainen 1+1, Joona Kärkkäinen, Tommi Rönkä ja Marko Lång 1+0 sekä Oula Humaloja, Vesa-Pekka Rämö ja Norberts Danemanis 0+1. EHu

4.11.

Amppareille täysi pistepotti Suomussalmelta.

Lauantaina jatkui jääkiekkojaoston edustusjoukkueen sarjapelit parin viikon tauon jälkeen vieraspelimatkalla Suomussalmelle, josta Ampparit hakivat selvän 10-4 voiton. Ensimmäinen erä oli vielä suhteellisen tasainen ja numerot erän jälkeen olivat 3-3. Toiseen eään luisteli voitontahtoinen ampparilauma ja toisen erän numerot kirjattiinkin sitten vieraille 1-4. Neljän minuutin aikana ottelun puoliväliassä Pohti takoi kolme maalia ja näin SuPS:n selkäranka oli taivutettu.

Saihan pohtilaiset oivan mahdollisuuden jo heti toisen erän alkupuolella, kun joukkue pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa SuPSilaisen kärsiessä selästätaklaamisen rangaistusta, mutta sillä ylivoimalla ei saatu kuin kerran kiekko vastustajan pömpeliin. Pohti majailee tällä hetkellä sarjassa toisena vain pisteen päässä johtavasta Laserista Tämä yksi pistehän menetettiin Kiuruvetisille pari viikkoa sitten.

Ensi lauantaina on jälleen kotipelien vuoro, ja vastaan asettuu kukapas muukaan kuin Cowboys Nivalasta. Tähän otteluun tarjoaa Suomenselän Osuuspankki ilmaisen sisäänpääsyn OP-viikon kunniaksi. Pistepörssi jakaantui laajalle rintamalle seuraavanlaisesti: Norberts Danemanis 2+2, Tommi Rönkä 0+4, Joona Laitila 1+2, Jussi Kumpulainen 0+3, Jari Humaloja, Santeri Turunen ja Dennis Tammela 1+1, Tuukka Myllymäki ja Vesa-Pekka Rämö 2+0, Antti Pöllänen ja Tuomas Kouvalainen 0+2, Joel Salmi 1+0 sekä Marko Lång 0+1. EHu

11.11.

Amppareille kauden toinen tappio.

Pohdin jääkiekon edustusjoukkue Ampparit tarjosi lauantai-iltana lopputuloksesta huolimatta jännittävän ja aika ajoin kiihkeänkin ottelutapahtuman, olihan vastassa tunteita herättävä Nivalan Cowboys. Loppunumeroiksi kirjattiin 4-7 voitto vieraille, mutta numerot eivät tällä kertaa kerro koko totuutta. Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin, mutta toisen erän puolivälissä kotijoukkue sortui jäähyilyyn.ja pakka meni täysin sekaisin. Rangaistuksia sateli nipussa, ja näin lehmipojat sai pyörittää peliä hyvän tovin viidellä kolmea vastaan, ja sehän syö altavastaajana olevaa joukkuetta. Tämän jäähysuman aikana Cowboyssit rankaisi kahdella ylivoimamaalilla ja peli oli jo 1-5.

Kolmannessa erässä Ampparit saivat jälleen juonesta kiinni, mutta loppukirikään ei tuottanut toivottua tulosta, vaan pisteet matkasivat Nivalaan. Vaikka numerot olivatkin tylynpuoleiset, ei tasakentällisin pelattaessa Cowboyssit niin ylivoimaisia olleet, mitä kuvitella saattaa. Amppareille on ilmeisesti kotihalli vaikea paikka pelata, sillä vieraspelimatkoilta on tullut pelkästään voittoja. Sarjaohjelma on tehty onneksemme sillä lailla, että maaantieteellisesti lähimpiä joukkueita vastaan pelataan peräti neljästi kauden aaikana, joten eiköhän Lehmipojatkin vielä taivu Amppareiden pistoihin. Pisteitä kirjauttivat pelaajat seuraavasti: Tuukka Myllymäki 2+0, Norberts Danemanis 1+1, Joona Laitila 1+0, sekä Dennis Tammela ja Olli-Pekka Majava 0+1.

A-junnut jatkoivat hyviä otteitaan.

Lauantaina jatkui myös A-junioreiden aluesarja Kiimingissä KKP:n vieraana, josta oli kyllä tuomisinaan niukka 3-2 tappio, mutta joukkueen peli on lähtenyt sujumaan toivotulla tavalla. A-juniorit on pelannut nyt kaksi ottelua, toinen oli edellisenä lauantaina kotihallissa, joka päättyi vieraileva joukkueen, JYKI:n voittoon 4-6. Tappiot ovat niukkoja, joka merkitsee sitä, että sarja on hyvinkin tasaväkinen. Joukkueella on ensi Sunnuntaina koti-ottelun vuoro, kun vieraaksi saapuu IFK Lepplax tuolta Pietarsaaren kulmilta. Silloin nähdään varmasti voitontahtoinen Pohdin junnulauma, joka kaipaa myös kotiyleisön kannustusta. Ottelu alkaa klo 1430. EHu

18.11.

Pohti tappioon Oulussa.

Lauantaina joutui Pyhäjärven Pohdin jääkiekon edutusjoukkue taipumaan sarjajohtajan Kiekko-Laserin kynsissä reiluun tappioon lukemin 13-6. Laser johtaa sarjaa, ja on ennakkosuosikki, sillä pari vuotta sittenhän Laser joutui luopumaan Mestis-sarjasta erinäisten ongelmien takia, ja on nyt lähtenyt uuteen nousuun. Ampparit taisteli toki ottelun puoliväliin saakka tossissaan, ja olivat jo tasalukemissa 5-5, mutta taistelu ei riittänyt ottelun loppuun saakka, ja Laser meni menojaan. Näin Pohti putosi tappion myötä neljännelle sijalle, mutta toisaalta kovat vastukset on jo läpikäyty, ja joukkueen ote on ollut kaikkiin vastustajiin taisteluntahtoinen. Ensi lauantaina pelit jatkuvat kotiluolassa, jonne tulee toisen kerran peräkkäin Nivalan Cowboyssit, joten taas on luvassa jännittävä revanssiottelu. Tehoja kirjauttivat pelaajat seuraavasti: Norberts Danemanis 2+1, Antti Pöllänen 3+0, Santeri Turunen 1+1, Jussi Kumpulainen ja Joona Laitila 0+2 sekä Pekka Tikanmäki ja Mikko Hantula 0+1. EHu

26.11.

Ampparit järjesti trillerin.

Lauantai-iltana jatkui Jääkiekon III-divisioonan alkusarja kotiareenalla, kun vastustajaksi saapui toisen kerran peräkkäin Nivalan Cowboys. Tästä ottelusta kehkeytyi jännittävä taistelu vasta kolmannessa erässä, kun kotijoukkue Ampparit olivat kahden erän jälkeen 1-5 tappiolla. Kolmas erä osoitti sen, että joukkue jos pelaisi samanlaisella asenteella koko ottelun, niin voitot heltiäisivät pelistä kuin pelistä. Todella kypärännoston arvoisen teon joukkue teki, ja tasoitusmaalikin oli erittäin lähellä aivan viime minuuteilla. Pohti pelasi pari minuuttia ennen kolmannen erän loppua ilman maalivahtia ja saikin melkoisen mylläkän vastustajan maalille, mutta aika ei aivan riittänyt. Olihan lopussa Nivalan pelaaja pääsemässä ampumaan tyhjiin vielä yhden maalin, mutta Ampparit katkaisi Nivalalaisen viimeisen mahdollisuuden, tietenkin jäähyn kustannuksella, mutta lukemat ottelun lopussa olivat 4-5. Ensi lauantaina saapuu Pyhäjoki vastustajaksi, ottelu alkaa klo 16.00. Tehotilastoihin pääsivät:Jussi Kumpulainen 2+0, Oula Humaloja 0+2, Tommi Rönkä ja Mikko Mehtälä 1+0, sekä Tuukka Myllymäki, Toni Leskinen, Joona Laitila ja Santeri Turunen 0+1.

A-Nuoret avausvoittoon.

Sunnuntai-iltapäivänä jatkui myös Nuorten aluesarja kotiareenalla IKK:ta vastaa. IKK tulee tuota Kruunupyystä länsirannikolta. Nuorten ottelu alkoi kokonaan toisinpäin kuin edustuksen, sillä eka erän jälkeen lukemat olivat kotijoukkueelle jo 3-0. Toinen erä pelailtiin tasalukemissa 1-1 ja kolmannessa erässä vieraat meinasivat saada pelin juonesta kiinni, mutta onneksemme heidän kirinsä ei riittänyt, vaan avausvoitto pikku-Amppareille kirjattiin lukemin 5-3. Ensi lauantaina jatkuu Nuorten sarja vieraspelillä Kruunupyyssä, joten ilmeisesti IKK odottaa revanssia lauantaille. Pisteitä pelaajat saalistivat seuraavanlaisesti: Joni Aho 3+1, Juuso Kumpumäki 1+2, Santeri Turunen 0+3, Mikko Pinola 1+0 sekä Antti Pöllänen, Tuomas Kouvalainen ja Vesa-Pekka Rämö 0+1. EHu

9.12.

Ampparit palasi voittojen tielle.

Sievoisessa tappioputkessa luistellut Pohdin jääkiekon edustusjoukkue Ampparit jatkoi sarjaansa lauantaina Kiuruvedellä, jossa palattiin jälleen tasolle, minne joukkue kuuluukin. Ottelussa KK-81:tä vastaan pelattiin ainoastaan yksi tasaväkinen erä, ensimmäinen erä, joka päättyi 2-3 vierailevalle Pohdille. Toisen erän alussa Ampparit otti tahtipuikot käsiinsä, ja kaksi seuraavaa erää oli selvää vieraiden hallintaa, molemmat lukemin 1-5, joten lopputulos 4-13 ei jättänyt jossitteluille sijaa. Maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla, mikä on selvä osoitus siitä, että nuorentunut joukkueemme kehittyy tähän aikuisten sarjaan hyvää vauhtia. Ensi viikonloppuna onkin tuplapelien vuoro, sillä lauantaina vierailee kotiluolassa Oulaisten Kiekko-Haukat ja Sunnuntaina Haapavesi, joka kävi hakemassa aiemmin syksyllä pisteet kotiinsa, joten nyt on sitten revanssin paikka. Pistetiliään kartuttivat pelaajat seutaavasti:Tommi Rönkä 1+5, Tuukka Myllymäki 2+3, Antti Pöllänen 0+5, Toni Leskinen 2+1, Marko Lång ja Joona Laitila 1+2, Vesa-Pekka Rämo 2+0, Tuomas Kouvalainen, Mikko Mehtälä ja Santeri Turunen 1+1, Joona Kärkkäinen 0+2, Joel Salmi 1+0 sekä Dennis Tammela 0+1.

Nuoret taas maalin tappioon.

Yhden maalin tappio näyttää pesiytyneen Pohdin A-ikäisten kohtaloksi aluesarjan otteluissa, sillä lauantaina kävi joukkue Tikkakoskella JyKi:n vieraana ja kotiintuomisinaan oli niukka 8-7 tappio. Ottelusta kehkeytyi jännitysnäytelmä, sillä loppuhuipennus tapahtui tasan minuuttia vaille loppusummeria, kun Pohti tasoitti lukemat 7-7:ään, mutta kolmetoista sekuntia tästä iski vastustaja voittomaalin ja loppunumeroiksi 8-7

Sunnuntaina kotihallissa vastustajaksi Nuorille saapui KKP Kiimingistä. Tämäkin ottelu tyhjensi nitropurkkeja, sillä kuusi sekuntia ennen loppusummeria Pohti kavensi ilman maalivahtia lukemat 4-5, mutta aika loppui kesken, sillä kuusi viimeistä sekuntia on ehken liian lyhyt aika tasoittaa peli. Joka tapauksessa ottelut ovat erittäin tasaväkisiä, joka tietysti on pääasia tällä tasolla. EHu

17.12.

Kahden kotipelin viikonloppu mollivoittoisasti.

Viikonloppuna käytiin kotihallissa kaksikin kamppailua jääkiekon III-divarissa, kun lauantaina vastaan asettui Oulaisten Kiekko-Haukat ja Sunnuntaina Haapaveden Urheilijat. Valitettavasti molemmista otteluista jäi vain luu käteen, sillä molemmat vierailevat joukkueet olivat piirun verran Amppareita parempia. Lieneekö peliväsymys, vai mikä, iskenyt joukkueeseemme, sillä varsinaista taistelunpoikasta nähtiin vain ajoittaen, ja pisteet menetettiin varsin helposti vastustajille,

Lauantaina Haukat voitti selvästi alavireisen kotijoukkueen maalein 2-7, eikä ottelun voittajasta ollut ensimmäisen erän jälkeen epäilystäkään. Tässä pelissä pisteitä saalistivat Toni Leskinen ja Tuukka Myllymäki 1+0, Joel Salmi 0+2 ja <vesa-Pekka Rämö 0+1.

Sunnuntain otteluun oli saatu hieman lisää potkua, ja joukkueen taistelutahti oli kokonaan toinen, lähes koko ottelun ajan Ampparit olivat takaa-ajoasemissa, mutta vaikka kolmeenkin otteeseen päästiin maalin päähän, repsahti ottelun lopussa vire ja lukemat kirjattiin HaU:lle numeroin 5-9. Pelit jatkuvat ensi vuoden alussa, neljäs tammikuuta kotipelillä, joten joukkueen on vain treenattava joululoman aikaana, jotta ensi vuonna saataisiin hieman maksella kalavelkoja vastustajille. Sunnuntain pistepörssi muodostui seuraavanlaiseksi: Antti Pöllänen 1+2, Jari Humaloja Joona Laitila ja Olli-Pekka Majava 1+1, Norberts Danemanis 1+0 sekä Marko Lång ja Tommi Rönkä 0+1. EHu

13.1.2014

Lauantaina jatkui jääkiekon III-divisioona koti-ottelulla naapurikunnan Kiuruveden joukkuetta KK-81:tä vastaan. Vaisuhkon ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue näytti toisesta erästä eteenpäin, kuka hallitsee tätä Pohjoisen lohkon kulmausta ja takoi taululle tylyt 10-1 lukemat Pohdilla onnistui nuoremmasta pelaajakaartista jopa kaksikin pelaajaa tekemään ensimmäisen maalinsa miesten pelissä, nimittäin Joni Aho ja Mikko Pinola. Myös maalivahti Andreas Tsaparikos pelasi mainion ottelun, eikä kauden ensimmäinen nollapelikään ollut kaukana.

Ensimmäinen erä pelailtiin vähän niinkuin tunnustellen, ja lukemat erän lopussa olivat vain 2-0, mutta sitten kotijoukkue piristyi ja peli näytti sujuvan mallikkaasti, toivottavasti myös loppupelit kulkevat samaan malliin, jotta Play Off-pelit jatkuisivat joukkueen osalta, ja saataisiin lisää jännitystä kotiyleisön edessä. Pisteitä keräsivät Toni Leskinen 2+2, Joona Laitila 2+1, Joni Aho 1+2, Joel Salmi 0+3, Oula Humaloja ja Antti Pöllänen 2+0, Olli-Pekka Majava, Tuukka Myllymäki, Pekka Tikanmäki ja Marko Lång 0+2, Mikko Pinola 1+0 sekä Joona Kärkkäinen ja Tuomas Kouvalainen 0+1. EHu.

A-junnut jakoivat pisteet IPK:n kanssa.

Sunnuntaina jatkui Nuorten aluesarja kotiottelulla Iisalmelaista IPK:ta vastaa. Kotijoukkue johti peliä jo 3-0, mutta vierailijouden kolmas erä tuotti heille tulosta ja niin pisteen jaettiin lopputuloksen ollessa 3-3. IPK hallitsi ajoittain peliä, mutta kotijoukkueen tiivis puolustuspeli ja maalivahti Matti Huttusen varmat otteet jättivät Iisalmelaisten maalinteon vain haaveeksi, ja terhakkaalla pelipäällä ollut Pohti rankaisi tehokkailla vastaiskuilla vierailijoita. Kolmannessa erässä ote vähän lipsui ja IPK pääsi kirimään rinnalle, mutta pelitapahtumiin nähden tulos oli oikeutettu. Pistetiliään kartuttivat Antti Pöllänen 2+0, Mikko Hantula 0+2, Marko Lång 1+0 sekä Sami Salolahti, Mikko Pinola ja Joel Salmi 0+1. EHu

3.2.

Ampparit kaatui ensimmäiseen erään.

Lauantai-iltana kohtasivat jälleen Nivalan Cowboys ja Pyhäjärven Pohti III-divarin runkosarjassa Nivalassa toisen kerran peräkkäin. Tälläkään kertaa Ampparit eivät onnistuneet pitämään lehmipoikia kurissa, vaan joutuivat taipumaan ensimmäisen erän huonon pelin ansiosta lukemin 11-7. Tosiaan eka erän raivokas Cowboys-vyöry jähmetytti Pohtilaiset, ja vaikka toinen ja kolmas erä olikin tasaista vääntöä, joskin rangaistuksien siivittämää, ei lopputulosta voitu enää kaunistella, sillä 6-0 johto ekassa erässä tuntui jo mahdottamalta kuroa kiinni.

Positiivista kuitenkin oli, että tuollaisen alun jälkeen Ampparilauma kokosi erätauolla rivinsä ja pani tosisaan kampoihin hyvinkin rikkonaisessa pelissä. Jatkopelit helmikuun lopulla ovat vielä teoriassa mahdollisia, joskin kaksi sarjan kärkijoukkuetta on vielä otteluvuorossa Pohtilaisia vastaan. Sarjaa on vielä jäljellä kolme ottelua, joten katsotaan minne saakka rahkeet riittävät. Pistepörssiin kirjauttivat nimensä Tuukka Myllymäki 2+2, Oula Humaloja 1+2, Joona Laitila 1+1, Tuomas Kouvalainen 0+2, Marko Lång, Norberts Danemanis ja Antti Pöllänen 1+0 sekä Joona Kärkkäinen, Jussi Kumpulainen ja Olli-Pekka Majava 0+1. EHu

A-Nuoret taipui IKK:lle

Sunnuntaina jatkuivat Nuorten aluesarjan pelit kotihallissa IKK:ta vastaan. Sarjakärki veti pidemmän korren jokseenkin tasaisessa väännössä kuitenkin selvänumeroisesti 3-8. Kotijoukkueen maalisihti ei ollut Sunnuntaina parasta mahdollista laatua, ja näin kunnollinen voittoputki ei saanut vielä alkua. Pohti aloitti ottelun voimakkaasti ja heti ensimmäisen ylivoiman jälkeen, kun ottelua oli pelattu kaksi minuuttia, siirtyi kotijoukkue 1-0 johtoon, mutta vierailijat tulivat tasoihin ja menivät heti perään 1-2 johtoon, joten alkoi vimmattu takaa-ajo, joka ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Pisteille ylsivät Sunnuntaina Oula Humaloja ja Joona Kärkkäinen 1+1, Tuukka myllymäki 0+2, Antti Pöllänen 1+0 sekä Mikko Pinola ja Vesa-Pekka Rämö 0+1. EHu