Ampparit jatkavat voittoputkessa
Julkaistu: 21.11.2018 00.00

Viime lauantaina 17.11 Ampparit tarjosivat erittäin jännittävän ottelun Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan. Ampparit saivat hyvän alun pelille, kun ajassa 1.44 Tuukka Jokela onnistui rouhimaan kiekon verkkoon Vili Piipon syötöstä ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vauhdikkaan alun jälkeen kotijoukkkue sai kylmää kyytiä, kun Pallo-Karhut saivat juonesta kiinni ja tasoittivat ensin tasavajaalla pelattaessa 1-1:een ja kohta perään juonivat johtomaalin 1-2. Ampparit eivät saaneet enää ensimmäisen erän aikana käytettyä maalipaikkojaan, kun taas vierasjoukkue ei maalipaikkojaan tuhrinut, vaan siirtyi erän lopussa kahden maalin johtoon lukemin 1-3.

Toiseen erään kotijoukkue lähti selvästi sisuuntuneina ja onnistuikin kaventamaan Pallo-Karhujen etumatkaa, kun Pekka Tikanmäki tälläsi kiekon maaliin Juuso Kumpumäen ja Jussi Kumpulaisen hienon esityön jälkeen lukemiksi 2-3. Kiihkeästä ottelusta ei tapahtumia puuttunut ja jäähyjäkin joukkueet ottivat puolin ja toisin, mutta kotijoukkueelle jäähyt olivat koitua kohtaloksi, kun kahden miehen ylivoimalla PaKa sai ensin iskettyä 2-4 ylivoimamaalin ja vielä juuri toisen jäähyn loppuessa lukemiksi 2-5. Nuori Amppari-joukkue ei kolmen maalin takaa-ajoasemasta häkeltynyt, vaan jatkoi sinnikästä uurastamista ja juuri toisen erän viime minuutilla Topi Halonen iski kavennusmaalin Nicklas Hietalan syötöstä. Erätauolle lähdettiin lukemista 3-5.

Kolmatta erää saatiin pelata yli puolen väliin ilman maaleja, kunnes Halonen sytytti kotijoukkueen kunnon loppukiriin kaventamalla tilanteen 4-5:een Heikki Huttusen ja Niclas Hietalan syötöstä. Tässä vaiheessa Pallo-Karhujen kypärä alkoi kiristää ja vierasjoukkueen pelaajat sortuivat jäähyihin. Ampparit käyttivät vuorostaan kahden miehen ylivoiman hyväkseen ja Pekka Tikanmäki iski erän loppuun tilanteen tasoihin 5-5 tuttujen miesten, Juuso Kumpumäen ja Jussi Kumpulaisen, esityöstä. Vielä viimeisen erän viime sekunnilla tuomari vihelsi kotijoukkueelle jäähyn ja jatkoajalle lähdettiin yhden miehen alivoimalla. Inmet Areenan mukavan runsaslukuinen yleisö syttyi hurjaan kannustukseen, kun Ampparit ja koko kauden hyvässä vireessä ollut kotijoukkueen maalivahti Mio Piippo uhrautuvaisesti tappoivat jäähyn. Ajassa 64.48 riemu repesi kattoon, kun kiekko kulki jouhevasti Kumpulaisen Jussilta Tikanmäen Pekalle, joka antoi hienon, viimeisen syötön Kumpumäen Juusolle, joka kiitti ja pisti kiekon PaKa:n verkkoon. Loppulukemat 6-5 jatkoajalla ja hieno kolmen pelin voittoputki sai jatkoa.

Ensi lauantaina Ampparit lähtevät jahtaamaan viidettä voittoaan Ylivieskaan, missä vastaan luistelee Popula.